Téglával dobálózás, airsoft fegyverrel lövöldözés

Garázdaság miatt keresi a Rendőrség

2017.05.07. 22:30

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01200/862/2017. bűnügyi számon eljárást indított garázdaság vétség elkövetése miatt ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több személy 2017. május 5-én 17 óra 45 perc körül Budapest XXIII., egy Orbánhegyi dűlőben lévő háznál szóváltásba keveredett az ottlakókkal. A vita során tégladarabokkal dobálták meg az ottlakókat és airsoft típusú fegyverrel lőttek irányukba. A bántalmazott személyek könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eljárás során a nyomozók beazonosítottak négy férfit, akik közül a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai 2017. május 5-én pár órán belül elfogták B. István 50 éves budapesti lakost.

A három körözött férfi közül B. Tibor 27 éves budapesti lakos 2017. május 7-én a BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Belovay Róbertet, Daróczi Renátót és ismeretlen társaikat a rendőrség továbbra is keresi.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható férfiak tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

forrás: www.police.hu