Vitorlázógép pilótája halt meg Nyíregyházán

Meghalt a vitorlázó repülőgép pilótája

2017.05.20. 19.55

Egy vitorlázó repülőgéppel közlekedő férfi vesztette életét Nyíregyházán. 

Eddig ismeretlen okból zuhant le egy vitorlázó repülőgép 2017. május 20-án 13 óra 45 perc körüli időben Nyíregyháza területén, a Rákóczi út 100. szám alatt lévő ingatlan udvarára. A jármű vezetője, egy 48 éves püspökladányi férfi a helyszínen életét vesztette, más nem sérült meg a balesetben.

A vitorlázógép egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében zuhant le.

A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az MTI helyszíni tudósítójának a repülőtér egyik szakmai vezetője elmondta, a vitorlázó gépet egy kétéves tapasztalattal rendelkező férfi vezette. A telephely, ahová a gép lezuhant, a nyíregyházi repülőtér közelében található.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a motor nélküli repülőgépet vezető pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Más nem sérült meg a balesetben.

A rendőrök 17 óra 15 perckor befejezték a helyszíni szemlét, a további eljárást büntetőeljárás keretén belül, szakértők bevonásával folytatják.