MESTERLÖVÉSZEK VILÁGVERSENYE

Rendőr és katonai mesterlövészek 15. világversenyét rendezi Magyarország.

2017.05.07. 21:07

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség és a Magyar Rendészeti Sportszövetség szervezésében immár tizenötödik alkalommal rendezik meg 2017. május 7-9. között a Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupát. A verseny fővédnökei Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, társvédnökei Papp Károly r. altábornagy országos rendőrfőkapitány és Dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, szakmai védnöke pedig Dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója.

Az eseményen az előzetes nevezések alapján 20 ország 73 csapat - 35 rendőri, 38 katonai - közel 146 versenyzője képviselteti magát. A három versenynap során a versenyzőknek 30 sorsolt, a valós élethelyzeteket szimuláló feladatot kell végrehajtaniuk 60-tól 900 méterig terjedő lőtávolságban, amelyek közül 4 lőgyakorlat éjszakai lesz, és 9 lőgyakorlatot a katonai lőtéren hajtanak végre a versenyzők, összesen 140 lövés leadásával. Az eredményhirdetésen a rendőri és katonai kategória egyéni és csapat versenyének első hat helyezettje kerül díjazásra, a legnagyobb dicsőség az összesített egyéni győztesé ("Best of the best") lesz.

A verseny kiváló lehetőséget ad arra, hogy a mesterlövészek - miközben összemérik szakmai tudásukat - felkészüljenek mindennapi szolgálati feladataik ellátására, fenntartsák állandó reagáló képességüket a globális problémaként jelentkező terrorizmus elleni küzdelem változó jellegű kihívásaira.

forrás: www.police.hu