Tényleges életfogytiglant kapott a gyilkos

Tényleges életfogytiglant kapott az anyját és élettársát lelövő férfi
2017.05.02. 15:32

Előzmény:
Lövések miatt riasztották a tatabányai rendőröket július 11-én 3 óra 39 perckor Tatabánya Felsőgalla városrészébe. A helyszínre érkező helyi járőrök az utcán egy férfit találtak. A rendőrök csak azt tudták megállapítani, hogy a sértett elhunyt, a gyanúsított ugyanis azonnal tüzet nyitott rájuk. Több lövés érte a szolgálati gépjárművüket, de a rendőrök közül egy sem sérült meg. 

​A hatáskörrel rendelkező TEK hatalmas erőkkel, minden eshetőségre felkészülve, páncélozott járművekkel rövid idő alatt Tatabányára ért. A műveleti egységek megérkezése után az előzetesen túszhelyzetnek tűnő helyzetben a TEK tárgyalója vette át az irányítást; nem volt ugyanis ismert, hányan tartózkodnak még az épületben. 
A férfit - aki a művelet során végig zavartan viselkedett, és lőfegyverét folyamatosan magánál tartotta - végül négy órás sikeres tárgyalásnak köszönhetően a műveleti egységek elfogták és 8 óra 50 perc körüli időben épségben kihozták a családi ház többi lakóját is.
Az elkövetőt sérülésmentesen előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves N. Norbert édesanyjával és annak élettársával is végzett az engedéllyel tartott 45-ös kaliberű Glock típusú sport maroklőfegyverével.


- A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van - tájékoztatta a kemma.hu-t Léber Gabriella, a megyei főkapitányság szóvivője.

2015. július 11. 

A Tatabányai Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte kedden azt a 43 éves férfit, aki 2015 nyarán kivégzésszerűen, több lövéssel megölte az anyját, annak élettársát, majd tüzet nyitott a kiérkező rendőrökre. Az ítélet nem jogerős.
Detrői Ferenc bíró kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Elmondta, a legsúlyosabb büntetés kiszabását indokolta, hogy N. Norbert "útonálló elkövetési módon, hajnalban, fegyverrel törte rá a lakást a haragosaira, és tettét egyenes ölési szándék vezette".
A bíró felidézte, hogy a sportlövő elkövető mindkét áldozatot kétszer lőtte meg. A második lövéseket közelről adta le, nevelőapjára közvetlenül a fejére szorított pisztolyból tüzelt.
A vádirat szerint N. Norbert vállalkozó feszült kapcsolatban volt anyjával, valamint nevelőapjával, mert anyja befolyása alatt tartotta, egymás ellen fordította őket feleségével, ellenünk hangolta fiatalkorú fiát és feljelentette őt különböző hatóságoknál.

A vállalkozás telephelyén 2015. július 11-én délelőtt nevelőapja közölte vele, hogy feljelentik az adóhatóságnál, mert birtokában vannak N. Norbert fiktív számlái - ismertette a bíró.
Az elkövetővel aznap éjjel közölte a felesége, hogy az anyja miatt elválik tőle. N. Norbert ekkor ital és kábítószer befolyása alatt 20 kilométert autózva anyja házához hajtott, hátizsákjában a 45-ös űrméretű pisztolyával és több tárra elég lőszerrel.
Hajnali fél négy körül kopogtatására anyja élettársa nyitott ajtót, aki szóváltás után pofon vágta N. Norbertet. A férfi ekkor szívtájékon lőtte, majd az utcára menekülő áldozatot utolérte és közvetlen közelről fejbe lőtte.
Ezt követően bement a házba és fejbe lőtte anyját, aki hassal a földre esett, ekkor még egy alkalommal hátba lőtte az áldozatot. Mindkét ember azonnal életét vesztette.
A helyszínre két rendőrautó érkezett, N. Norbert tüzet nyitott a rendőrökre, majd a Terrorelhárítási Központ rendőreivel való négyórás tárgyalás után fegyverét letéve megadta magát.
A bíró elmondta, nem az elkövetőn múlt, hogy a rendőrök nem sérültek meg. Egyikük harcedzett katona volt és irányította a menekülést, illetve egy további rendőrautó kimentette a tűzvonalból az egyenruhásokat. 


Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

forrás: www.ma.hu, www.kemma.hu